Everybody can be so Dutz!

30-08-2013
Dutz is een echt Nederlands brillenmerk, in 2005 opgericht door Roland Vandermeulen en Armand van Lingen. Op basis van hun passie voor brilmode en een uitgebreide kennis en ervaring in de optiekbranche, wisten ze één ding zeker: ze wilden hun gedrevenheid en enthousiasme inzetten om dingen anders aan te gaan pakken in de branche.
Dutz is een echt Nederlands brillenmerk, in 2005 opgericht door Roland Vandermeulen en Armand van Lingen. Op basis van hun passie voor brilmode en een uitgebreide kennis en ervaring in de optiekbranche, wisten ze één ding zeker: ze wilden hun gedrevenheid en enthousiasme inzetten om dingen anders aan te gaan pakken in de branche. Ruim acht jaar later hebben deze gedrevenheid en enthousiasme geleid tot een vooraanstaand merk in de Nederlandse optiekbranche met als kernwaardes: brilmode bereikbaar maken voor iedereen en een eerlijke, betrouwbare en servicegerichte partner zijn voor opticiens.

Dutz is een klein bedrijf met een helder doel: klein blijven maar groot denken. Dutz heeft de Nederlandse handelsgeest en dat heeft er voor gezorgd dat Dutz is uitgegroeid tot een toonaangevend merk voor de onafhankelijke Nederlandse opticien. Ook over de landsgrenzen heen wordt hard aan de weg getimmerd: onder leiding van Export Manager Frithjof de Beijer is Dutz in rap tempo bezig de wereld te veroveren: van Noord-Amerika tot Australië, wereldwijd wordt de kracht van Dutz meer en meer herkend en gewaardeerd.

Nieuwe huisstijl
Om de Nederlandse afkomst nog meer kracht bij te zetten is er de afgelopen maanden achter de schermen hard gewerkt aan een restyling van de complete huisstijl en het ontwikkelen van een nieuwe, interactieve website. Roland Vandermeulen: “Om ons hierbij te helpen hebben we in maart van dit jaar een pitch uitgeschreven waarbij we vier bureaus de mogelijkheid hebben geboden om hun aanpak te presenteren. De opdracht was om Dutz de komende drie jaar – naast een nieuwe huisstijl – een duidelijk gezicht te geven op het gebied van collectie-ondersteunende campagnebeelden, zowel in print als digitaal. Uiteindelijk hebben we gekozen voor Design Crew, een fullservice bureau uit ’s-Hertogenbosch omdat we bij Design Crew dezelfde kenmerken zagen als bij Dutz: klein, toegankelijk en no-nonsense.” “Voor de nieuwe huisstijl en corporate identity is gekozen voor eenvoud en kracht, kenmerken die ook van toepassing zijn op Dutz. De kleur oranje staat voor ondernemerslust, handelsgeest en grensoverschrijdend denken; allemaal kenmerken waar we ons bij Dutz in herkennen.” “Daarnaast hebben we de behoefte om onze naamsbekendheid en onze herkenbaarheid zowel nationaal als internationaal (nog verder) te vergroten. De nieuwe pay-off van Dutz is geworden: ‘Everybody can be so Dutz’, waarmee we willen benadrukken dat onze collectie draagbaar en toegankelijk is voor iedereen, van 8 tot 88 en van Noord- Amerika tot Australië.”

POP-materiaal
“Om onze klanten zo optimaal mogelijk te ondersteunen bij de verkoop van onze collectie hebben we samen met Design Crew een compleet nieuw POP-pakket ontwikkeld: karakteristieke Nederlandse kenmerken in een 2013-jasje, van de
Amsterdamse grachtenpanden tot de Nederlandse klomp, te gebruiken als etalagedisplays. Twee verschillende logoblocks: één in de kleur wit/oranje en één in de kleur oranje/ wit. Natuurlijk ontbreken de diverse campagne-ondersteunende displaycards en posters voor stoepborden niet in het nieuwe POP-assortiment.”

Website
Omdat de huidige website al weer acht jaar in de lucht is en de ontwikkelingen op dat gebied niet hebben stilgestaan heeft Design Crew een volledig nieuwe opzet gemaakt voor de nieuwe Dutz-website. De nieuwe site is gebaseerd op de laatste technieken en toegankelijk via zowel vaste PC’s, tablets als smartphones. Parallel aan de nieuwe website komt er een corporate Facebook-pagina waar we als Dutz de interactie met onze klanten en met de uiteindelijke dragers actief gaan opzoeken. Nog even geduld overigens, de nieuwe website en Facebook-pagina gaan in september 2013 live en zijn zeker de moeite waard om te bezoeken (www.dutzeyewear.com).”

Nieuwe najaarscollectie
Roland Vandermeulen: “Mooi natuurlijk, al die frisse ideeën en nieuwe uitingen, maar uiteindelijk moeten de brillen het doen! De nieuwe najaarscollectie bestaat dan ook uit 16 nieuwe metalen, elf acetaat en zes kids, in totaal dus maar liefst 33 nieuwe modellen om uit te kiezen. De meeste modellen komen in vier kleuren, sommige zelfs in zes. Dutz maakt de stap van een standaard bril naar een modische bril kleiner door aparte, kleurrijke details op een subtiele manier toe te voegen: vaak verwerkt aan de binnenzijde van de bril en soms ook aan de buitenkant. Een apart dessin, trendy vormen, afwijkend kleurgebruik… Iedere bril heeft een ‘knipoog’, zonder dat die knipoog direct opvalt. Daarmee
behouden we de laagdrempeligheid waar Dutz én Nederland bekend om staan. Natuurlijk zijn al deze nieuwe modellen en het bijbehorende POP materiaal te bewonderen op de Hall of Frames, 8 en 9 september 2013 in het Hart van Holland te Nijkerk, we begroeten u graag op onze stand.” “Bij Dutz maken we een modieuze bril bereikbaar, voor iedereen. En met iedereen bedoelen we dan ook iedereen. Daarom is onze collectie zeer breed en gericht op mannen, vrouwen en kinderen, van 8 tot 88 jaar. Van dames- en herenmodellen tot een uniseks-collectie, een kindercollectie en een collectie voor jonge tieners. Want, everybody can
be so Dutz!”

Voor meer informatie:
Dutz Eyewear BV
T: +31 (0)73 644 03 66
frithjof@dutzeyewear.com

Zoeken